Van jouw geld: betaalbare woningen

15 augustus 2024

Voor een goed rendement en een leefbare wereld. We investeren in Nederland in tienduizenden betaalbare (huur)woningen. Van jouw geld maken we het mogelijk. Bekijk de video hieronder.

Stabiele bron van rendement

Nederland zit te springen om betaalbare woningen. En ook de ambtenaren, de politieagenten en het defensiepersoneel die hun pensioen bij ons opbouwen, merken dat. Naast het feit dat beleggen in woningen een goede en stabiele bron van rendement is, investeren we €5 miljard in betaalbare (huur)woningen om te helpen het woningtekort op te lossen. 

We beleggen vooral in middenhuurwoningen

Op dit moment investeren we via APG, onze uitvoerder in 27.500 woningen. Dat zijn vooral de woningen waar het meeste vraag naar is, die in het middenhuursegment (€879 tot €1.220).  We verwachten tot 2030 nog in zo'n 15.000 à 16.000 woningen extra te gaan beleggen. Voorbeelden van investeringen zijn de €250 miljoen die we investeren in het Impact Partnership, de investering in project Zuiderhof en recent: de belegging in Greystar.

Daarnaast hopen we dat de overheid het gemakkelijker maakt om woningen te bouwen. Snellere bouwvergunningen en lagere grondprijzen maken het voor bouwbedrijven en grote investeerders als ABP aantrekkelijker om bij te dragen aan het oplossen van het woningtekort.