ABP belegt € 70 miljoen in fonds voor innovatieve softwarebedrijven

30 juli 2024

ABP investeert € 70 miljoen in Foundation Fund II, een fonds van de Nederlandse software-investeerder Main Capital Partners. Het fonds richt zich op relatief kleine bedrijven met innovatieve IT-oplossingen.

Het verwierf kortgeleden een meerderheidsbelang in Xitres, een Nederlandse aanbieder van softwareoplossingen voor de vastgoedmarkt.

Nederlandse innovatieve bedrijven helpen groeien

Met deze belegging kan ABP innovatieve bedrijven in Nederland helpen verder te groeien. Bedrijven waarin het fonds investeert gebruiken het geld bijvoorbeeld om hun innovatieve IT-oplossingen verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Het fonds richt zich op kleinere bedrijven die moderne softwareoplossingen aanbieden die als een onlinedienst werken. Main Capital heeft een sterke positie en jarenlange ervaring op de Nederlandse markt. Het fonds zal naar verwachting een groot deel van het geld investeren in bedrijven in ons land.

Verkoop- en verhuurprocessen digitaal maken

Xitres uit Hengelo is één van deze bedrijven. Met de softwareoplossingen van Xitres kan het verkoop- en verhuurproces worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd, voor zowel nieuwbouwprojecten als bestaande gebouwen. Vastgoedmanagers en projectontwikkelaars kunnen zo de gehele klantreis van begin tot eind digitaal beheren en efficiënt contact houden met mogelijke kopers en huurders.

Xitres wil haar bestaande producten verbeteren en nieuwe innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de vastgoedmarkt. Ook wil de softwareaanbieder internationaal uitbreiden. Er is veel behoefte aan betrouwbare softwareoplossingen die processen op de vastgoedmarkt verbeteren.

In Nederland en daarbuiten is een groot woningtekort. Veel mensen hebben moeite met het vinden van een betaalbare (huur)woning. Vlotte verkoop- en verhuurprocessen worden daarom steeds belangrijker.