Wilt u pensioen meenemen naar ons fonds? Doe het nu

29 juli 2024

U bouwt pensioen op bij ons fonds. Misschien heeft u eerder ergens anders pensioen opgebouwd? Dan kunt u dit meenemen naar ons fonds. Dat heet waardeoverdracht. Wilt u dat in 2024 doen? Vraag dit dan zo snel mogelijk aan. 

Doe dit in ieder geval voor 1 oktober. Dan is de nog kans het grootst dat dit nog lukt. Bent u later, dan kan het zijn dat u langere tijd moet wachten. Dat kan oplopen tot 3 jaar.

Wilt u weten of pensioen meenemen voor u een goede keuze is?

Waarom is er haast bij?

Dat komt door de invoering van de nieuwe regels voor pensioen. Deze gaan namelijk niet overal tegelijk in. Pensioen meenemen kan alleen als beide pensioenfondsen dezelfde regels gebruiken. Vergelijk het met twee voetbalteams die tijdens de wedstrijd de spelregels aanpassen. Je kunt alleen verder voetballen als je allebei de nieuwe regels kent.

De eerste fondsen gaan 1 januari 2025 over op de nieuwe regels. Wij gaan over op 1 januari 2027. Uiterlijk 2028 is iedereen over.

Wilt u uw pensioen dit jaar meenemen?

Alleen dit jaar werken alle fondsen nog volgens de oude regels. Daarna kunt u nog steeds pensioen meenemen, maar kan het tot 2028 duren om dit te regelen. Dat hangt af van wanneer uw oude en uw nieuwe fonds allebei de nieuwe regels gebruiken. Wilt u uw pensioen meenemen van een verzekeraar? Dat kan wel gewoon doorgaan.

Tussen het moment van aanvragen en het moment dat uw pensioen is overgedragen zitten vaak enkele maanden. Wij vragen informatie op bij het andere pensioenfonds en sturen u een offerte. Pas na akkoord op de offerte kan uw pensioen over.

Bekijk hier waar u nog meer pensioen heeft staan

Op mijnpensioenoverzicht.nl kun u een overzicht downloaden van uw pensioen. U ziet op dit overzicht ook bij welk fonds of welke verzekeraar dit staat.