Duurzame dinsdag: 3 beleggingen waarmee we verschil maken

3 september 2024

Het is vandaag duurzame dinsdag. Ook wij houden bij onze beleggingen rekening met duurzaamheid. Want hoewel rendement behalen op 1 staat, zijn we ervan overtuigd dat dit kan mét oog voor mens, milieu en goed bestuur. Hieronder vindt u daar 3 voorbeelden van.

Noordzeker: meer duurzame stroom van zee

62 kilometer uit de kust bij IJmuiden bouwen we samen met onze partners een van de grootste Nederlandse windmolenparken op zee. Zo leveren we straks 2 GigaWatt aan duurzame stroom; 8% van de totale Nederlandse elektriciteitsbehoefte. En dat tegen een zeer aantrekkelijk rendement. 

Metaplanet: beleggen met impact in Nederland

In ons nieuwe duurzame en verantwoorde beleggingsbeleid willen we €10 miljard investeren in beleggingen die naast rendement een positieve impact opleveren voor Nederland. Denk aan zorgen voor meer betaalbare (huur)woningen en financiering van de overstap naar duurzame energie. Het kan ook om innovaties gaan zoals de investering in Metaplanet.

Nortvolt: op weg naar de volledig herbruikbare auto-accu

Accu’s en batterijen spelen een hoofdrol in de duurzame wereld van de toekomst. Wij investeren in het Zweedse Nortvolt dat werkt aan een volledig herbruikbare auto-accu. 

Nieuwsgierig? Bekijk de video hieronder.